Libra personeelsdiensten


Referentie

" Libra Personeelsdiensten treedt voor Betten Financial News op als personeelsadviseur in de breedste zin van het woord, en naar volle tevredenheid."

Pim van Dijk - BFNsollicitant liegt

Ruim een op de vijf werknemers in Nederland geeft toe het tijdens sollicitatiegesprekken en in hun cv niet zo nauw te nemen met de waarheid. Met name als het gaat om negatieve gebeurtenissen bij een vorige werkgever of het salaris dat zij verdienen, geven zij geen eerlijke informatie.

Dat blijkt uit wereldwijd onderzoek van wervinsgbureau Kelly Services.

Engelsen en Amerikanen zijn naar eigen zeggen een stuk eerlijker, zo blijkt uit het onderzoek waaraan 115.000 mensen in 33 landen hebben meegedaan. Van hen geeft slechts 8 procent toe niet helemaal de waarheid te vertellen. In Oekraïne zitten vier op de tien sollicitanten er niet mee de zaken wat anders voor te stellen dan ze zijn. In Rusland geldt dat voor drie op de tien werknemers.

Zelfvertrouwen
 
Ruim een kwart van de ondervraagde Nederlanders maakt zich zorgen over de eigen prestaties tijdens een sollicitatiegesprek. Mannen hebben wat dit betreft meer vertrouwen in eigen kunnen dan vrouwen.
Het wachten op een reactie vindt de helft van de ondervraagden het vervelendste van de hele sollicitatieprocedure. Een op de vijf noemde het zoeken naar een baan het vervelendste en voor 17 procent was dat het sollicitatiegesprek.
 
 
Terug
 

Bron: Brisk