Libra personeelsdiensten


Referentie

"Libra Personeelsdiensten verzorgt bij Tijd Beursmedia het volledige pakket personeelszaken en loonadministratie. "

Danny Bresseleers TBM AmsterdamNepdiploma's

Nepdiploma's in Nederland heel normaal
Groot nieuws volgens de Telegraaf en andere kranten. Managers in Nederland kopen nepdiploma's van Amerikaanse en Engelse universiteiten. Maar daar is niks nieuws aan. Het is volkomen legaal en de diploma's zijn bovendien 'echt'. Deze praktijken vinden al jaren plaats. Extra bizar: sinds 2007 zijn de kosten voor nepdiploma's ook nog eens fiscaal aftrekbaar.

Een MBA-titel of welke andere wetenschappelijke kwalificatie dan ook is gewoon te koop, in Nederland! Kosten van een MBA achter de naam: 2000 Euro. Dat is een vanafprijs. Het Nederlandse bedrijf DBA Intermediair biedt academische titels gewoon via internet aan. Managersonline.nl bracht deze praktijken al in 2002 aan het licht.

Academische titels
DBA-intermediair is gespecialiseerd in 'beroepscertificering op CV-basis' zoals het bedrijf het zelf noemt. Op de website meldt DBA-Intermediair dat het (beroeps)diploma's, academische titels en benoemingen kan leveren van universiteiten of hogescholen die bij wet gerechtigd zijn academische diploma's te verstrekken.

Bekendheid
Het gaat daarbij om beroepsdiploma's, Bachelor's , Master's, Doctorates en Ph.D.-degrees. De 'vanaf' prijzen variëren van 1750 Euro voor een 'bachelor' diploma tot 10.000 Euro voor een dr-titel van een universiteit van enige naam en faam. Naarmate de verstrekkende universiteit bekender is, stijgt de prijs, aldus de informatie op de website. De diploma's mogen door de onderwijsinstellingen wettig worden verstrekt en er zijn wereldwijd geen restricties aan het gebruik van de diploma's verbonden. Volgens het bedrijf kan een dergelijk diploma zonder problemen worden toegevoegd aan een persoonlijk Curriculum Vitae. Ook kan de gekochte titel zonder problemen worden gevoerd, aldus DBA-Intermediair.

Aftrekbaar
DBA-Intermediair meldt verder dat de kosten voor het nepdiploma fiscaal aftrekbaar zijn in het kader van de scholingsaftrek. Hiervoor geldt wel een drempel van 500 euro en een maximum van 15.000 euro. 

Terug

Bron:Brisk