Libra personeelsdiensten


Referentie

"Voor het eerst een medewerker aannemen was voor ons een hele stap. Libra Personeelsdiensten heeft ons succesvol begeleid bij het organiseren van dit traject. "

Vincent Kleine Visual Mediastuderen op kosten van de baas

Zojuist heeft u een positief functioneringsgesprek gevoerd met een medewerker. Hij/zij ontwikkelt zich goed en is toe aan nieuwe verantwoordelijkheden. In de functie die u voor hem op het oog heeft, moeten regelmatig klanten bezocht worden. De medewerker heeft nog geen rijbewijs, dus overweegt u de kosten daarvan gedeeltelijk te gaan vergoeden.

U hebt als werkgever de mogelijkheid om de kosten van een opleiding onbelast aan uw medewerkers te vergoeden. Uiteraard mogen deze kosten dan niet ook door een andere partij worden vergoed. Bovendien moeten werknemers de opleiding volgen om hun vakkennis op peil te houden. Ook als de opleiding verband houdt met een toekomstg beroep, is de belastingvrijstelling van toepassing. Let er op dat u de kosten vergoedt voor het einde van het jaar waarin ze worden gemaakt.

Beroep en vakkennis zijn belangrijke criteria voor belastingvrijstelling. Dit wil zeggen dat de kosten van studies uit vrijetijdsbesteding of hobby  niet onbelast vergoed kunnen worden. De vrijstelling is evenmin van toepassing als studies een zo algemeen karakter hebben, dat werknemers daar ook buiten hun werk voordeel van hebben. U kunt daarbij denken aan.....het behalen van een rijbewijs....

 

terug 

 

 

Bron: Mens in bedrijf