Libra personeelsdiensten


Referentie

"Libra Personeelsdiensten verzorgt bij Tijd Beursmedia het volledige pakket personeelszaken en loonadministratie. "

Danny Bresseleers TBM Amsterdamstage tips

 

1. Combineer vaardigheden
Zet uw stagiaire in een team waar hij of zij optimaal tot zijn recht kan komen en wat kan leren. Zoek daarom van tevoren uit waar de vaardigheden en ontwikkelbehoeften liggen.

2. Wees voorbereid
Een goede stageplek vinden, de stagebeleider inlichten en voorbereiden, en het voeren van sollicitatiegesprekken: het kost allemaal tijd, dus begin vroeg.

3. Geef uw stagiaire toegang
Zorg dat alle eventuele pasjes, inlognamen en wachtwoorden geregeld zijn voordat de stagiaire begint. Zo voorkomt u onnodig en frustrerend oponthoud.

4. Stel voor en werk in
Combineer uw voorstelrondje en inwerkperiode met voorlichting over de regels die in uw bedrijf gelden, instructies over de veiligheidsprocedures, enzovoort. Zorg dat uw stagiaire zich welkom voelt door hier tijd voor uit te trekken en iedereen met wie hij of zij te maken krijgt uit te nodigen.

5. Begeleid de begeleider
Zorg dat de stagebeleider klaar is voor zijn/haar taak, zorg dat hij/zij daar voldoende tijd voor vrij kan maken en zorg dat uw deur op uw beurt openstaat voor vragen van de begeleider.

6. Stel haalbare doelen en evalueer
Het is belangrijk dat uw stagiair daadwerkelijk iets kan bereiken. Stel doelen die haalbaar zijn binnen de stageperiode en evalueer regelmatig.

7. Zorg voor afwisseling
Een stageperiode is meer dan werkervaring opdoen. Uw stagiaire doet nu meteen ervaring op met alle aspecten van het werkleven. Laat hem of haar kennis maken met verschillende afdelingen en mensen om zich een goed beeld te kunnen vormen.

8. Verbreed hun horizon
Indien mogelijk, neem uw stagiaire dan ook eens mee naar bijeenkomsten buiten het bedrijf. Misschien kunt u zelfs regelen dat hij of zij een dagje meeloopt met een klant of leverancier.

9. Geef ze een dagje vrij
Voor sommige stagiaires is dit de eerste kennismaking met de wereld van het werk. Dat kan vermoeiend en verpletterend zijn. Geef tussendoor een keer een dag vrij om de batterij op te laden.

10. Sluit goed af
Voer aan het eind van de stageperiode een uitgebreid gesprek waarin u vertelt wat goed en wat minder goed ging, en laat de stagiaire vertellen wat er geleerd is. Laat hem of haar een korte presentatie geven over de opgedane ervaring of zelfs met een verbetervoorstel komen. Een stagiare brengt een frisse blik mee en daar kunt u uw voordeel mee doen.

terug