Libra personeelsdiensten


Referentie

" Libra Personeelsdiensten treedt voor Betten Financial News op als personeelsadviseur in de breedste zin van het woord, en naar volle tevredenheid."

Pim van Dijk - BFNHet is ons licht

Mensen zijn niet bang voor hun onvolmaaktheid maar juist voor hun kracht. Het is ons licht,  niet onze schaduw die ons beangstigt.

Zoals de kleuter die afleert om vragen te stellen, zo leren we elkaar af om briljant te zijn, mooi en fantastisch. "doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg", is een typisch Nederlands gezegde. Onze Calvinistische genen vertellen ons dat we bescheiden moeten zijn. We zijn immers allen geneigd tot het kwaad...

Maar o, die spiegel. Die vertelt ons de waarheid. Hoe klein we onszelf ook maken, ons spiegelbeeld schittert ons tegemoet. De spiegel roept ons op te stralen, te laten zien wie we zijn. En onze Calvinistische inborst zou best een weg kunnen vinden om daarnaar te luisteren.

We  moeten immers woekeren met onze talenten? Ze niet in de grond stoppen tot ze verpieterd zijn, maar ons ontwikkelen, onze kracht delen, onze schoonheid laten stralen?

Bron: Tijdschrift voor Coaching

"onze grootste angst is niet dat we ontoereikend zijn. Onze grootste angst is dat we onmeetbaar krachtig zijn. Het is ons licht, niet onze duisternis waar we het meest bang voor zijn. We vragen ons af: "wie ben ik dat ik briljant, prachtig, talentvol, fatastisch zou zijn" ? Wie ben je eigenlijk om dat niet te zijn? Je klein voordoen helpt de werled niet. Er is niets verlichtends aan om te krimpen opdat andere mensen zich niet onzeker zullen voelen in je buurt.

We zijn bedoeld om te stralen zoals kinderen dat doen. We zijn geboren om de glans te manifesteren die in ons is. Het zit niet in sommigen van ons, het zit in iedereen. En als we ons eigen licht laten schijnen, geven we onbewust anderen toestemming om hetzelfde te doen. Wanneer we bevrijd zijn van onze angst, bevrijdt onze aanwezigheid automatisch anderen.

Gedicht bij inauguratie Nelson Mandela Zuid Africa 1994

Terug