Libra personeelsdiensten





Ondernemersplan

24 Juni 2016

Het aantal zzp'ers in Nederland is in twintig jaar meer dan verdubbeld. Overweegt ook u de stap naar het ondernemerschap? Ga dan goed voorbereid van start. Laat u informeren en adviseren over uw aanpak.
 

De stap naar het ondernemerschap begint met een idee waarvan u denkt dat het een succes kan worden. Om uzelf en eventuele geldverstrekkers te overtuigen van uw slagingskansen, doet u er goed aan om een degelijk ondernemingsplan te maken. Daarin beschrijft u de sterke punten en zwakke punten van uw bedrijf. Ook geeft u aan op welke manier u uw plannen vorm wilt geven en wat u daarvoor nodig heeft. Verder heeft u uitgezocht hoe uw branche zich ontwikkelt en of er vraag is naar uw product of dienst. U heeft een prognose van uw omzet en laat zien op welk moment u voldoende verdient om van te leven.

Kritische geluiden
Een goed ondernemersplan maakt u niet zomaar in uw eentje op een zolderkamer. U kunt gebruikmaken van bestaande sjablonen waarmee u alvast de belangrijkste vragen beantwoordt. Verder kunnen kritische geluiden helpen uw plannen aan te scherpen. Vraag daarom verschillende sparringpartners om met u mee te denken. Zij kunnen u wijzen op al te optimistische inschattingen, wet- en regelgeving waar u niet aan gedacht heeft, speciale regelingen voor startende ondernemers en risico's die afgedekt moeten worden.



« Terug naar het nieuwsoverzicht